Pasiunea lor ne-a atins și pe noi

În luna martie scriam pe Facebook despre trupa de teatru Dan Alecsandrescu, care joacă în fiecare luni, gratuit, la Casa Armatei:

”Luni am fost la teatru. Am terminat de scris ”la limită”, astfel încât să mă urc în mașină, să pescuiesc soțul și copilul și să ajungem la timp la Cercul Militar. La scurt timp după ora 18.00 a început reprezentația iar până în jurul orei 20.00 am râs, am aplaudat, am fost parte din ceea ce au făcut actorii pe scenă și pe lângă scenă. Interacțiunea cu publicul a fost minunată, replicile au fost pline de haz, jocul a fost fără cusur. Știți cât a costat biletul? Tot atât cât costă aplauzele și hohotele de râs. Actorii de laTeatrul “Dan Alecsandrescu” Roman joacă din dragoste pentru artă și pentru romașcani. Iar sala de la Cercul Militar poate primi, de fiecare dată, câte 150 de spectatori. Este păcat ca acești oameni minunați să joace doar pentru câteva zeci de spectatori. Ne plângem că într-un oraș mic cum e Romanul nu se întâmplă nimic. Iată, se întâmplă! Profitați de porția de cultură! Luați-vă copiii din fața TV-ului, a PC-ului sau a tabletei și aduceți-i la teatru. Vă vor mulțumi și după ce vor ieși bine-dispuși, dar și după ce vor trece anii.”

De atunci am mai fost la multe reprezentanții ale lor. Nu la toate, că nu mi-a permis timpul. Din fericire, luni a fost, din nou, posibil. Am ajuns la și zece. Piesa abia începuse și am intrat toți trei cât de ușor am putut. Și ne-a așezat repede, fiindcă, ei bine, ne-am așezat în spatele sălii – mai bine de jumătate de sală era plină 🙂 M-am bucurat foarte mult să văd că, încet-încet, teatrul devine o ieșire de luni seara. Luni vremea a fost una de stat acasă, la căldură, dar oamenii au preferat să iasă și să se simtă bine privind un act artistic. S-a jucat ”O noapte furtunoasă”, iar actorii au surprins cu elemente noi, astfel că și pentru cei care au mai văzut această piesă au existat mici surprize. Pasiunea acestor oameni, care fac totul ca să se hrănească spiritual, ne-a atins și pe noi și ne-a (re)adus la teatru.

Săptămâna viitoare se joacă ”Doctor fără voie”, iar pe 21 decembrie este pregătit un spectacol special de Crăciun. Dacă nu aveați planuri, acum poate aveți 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.