Nostalgia nu ține loc de idei

Am scris, ieri, despre proiectul Primăriei de a demola centrala-ciupercă și încă o centrală termică de pe strada Anton Pann. Reacțiile nu au întârzâiat să apară și toată lumea a spus că demolarea, mai ales a centralei-ciupercă, care este o clădire cu o formă interesantă, nu e o idee bună. Sincer,  îmi este greu să-mi imaginez cum va arăta locul fără turnul acela înalt și fără baza cu multe colțuri. Am copilărit în zonă și, pe vremea când cele mai apropiate magazine de pâine erau fie în centru, lângă Sfinții Voievozi, fie în Bogdan Dragoș, am trecut de multe ori pe lângă acea clădire când mă trimiteau părinții să iau pâine.

Pe de altă parte, eu și ceilalți colegi de presă putem confirma de câte ori s-a pus întrebarea ”Ce se mai întâmplă cu centrala-ciupercă?”, iar reprezentanții administrației locale sperau să vină cineva cu bani și cu o idee. S-a făcut apel inclusiv la romașcani, să propună o destinație pentru acest imobil. Dacă nimic nu a funcționat, s-a ajuns la propunerea demolării. Proiectul va fi dezbătut joi, în ședința de Consiliu Local și oricine are un plan ar putea să salveze clădirea înainte de a nu fi prea târziu.

Însă numai a spune că nu e bine ce se întâmplă, fără a propune altceva în loc,  nu înseamnă că noi suntem mai buni decât alții. Mi-aș dori ca această clădire să fie demolată? Categoric, nu. Dar nici nu am o idee despre ceea ce s-ar putea realiza acolo, în așa fel încât chiar să funcționeze. Cumva, e același sentiment ca atunci când trebuie să renunți la bluza preferată, pentru că nu-ți mai vine sau pentru că nu ți se mai potrivește. Ori o modifici și o faci purtabilă, ori o dai cuiva care o poate purta mai departe ori, dacă este foarte uzată, o arunci la gunoi.

Voi ce credeți despre demolare?

 

sursa foto: www.ziarulderoman.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.