Cum am refuzat să împrumut E.ON-ul

Am văzut această știre și cred că este de interes pentru mulți. Noi nu suntem clienți ai CEZ, dar sunt situații în care și E.ON ne cere bani în avans, pe motiv că estimarea, făcută de sistem, a ajuns la un consum mai mare. Ca să nu creadă nimeni că am ceva cu această companie sau cu reprezentanții E.ON, vin și cu un exemplu concret: o factură de estimare pentru perioada 8 octombrie – 18 decembrie. Total de plată: 266, 58 lei, inclusiv TVA. Acum, nu ar fi fost nicio problemă dacă estimarea ar fi fost corectă. Însă, la un calcul comparativ cu perioada anterioară, dar și cu alte perioade (să-i dea Dumnezeu sănătate soacrei mele, că păstrează chitanțe și facturi 🙂 ), reieșea un consum estimat considerabil mai mare. Ceea ce însemna că, dacă aș fi plătit factura așa cum a fost emisă, aș fi împrumutat cu bani ditamai compania.

factura1

În ce mă privește, problema am rezolvat-o sunând la Relații cu Clienții. Doamna de la telefon a fost răbdătoare și a înțeles ce voiam eu, așa că nu a încercat (cum se întâmplă, de obicei) să-mi spună ce reguli beton au ei și cât de nepricepută sunt eu. După câteva zile a venit și factura rectificată: 186,62 lei, TVA inclus. Adică ”doar” cu 80 de lei mai puțin.

factura2

În concluzie, nu fiți timizi în a vă cere drepturile. Cu calm și cu respect pentru interlocutor, fără jigniri și fără ridicări de ton. Dar cereți-vă drepturile, nu acceptați doar ce vi se spune ori vi se arată.

Sursa photo (a becului 🙂 ): www.dozadebine.ro

1 Comentariu
  1. Bogdan Sava spune

    Indemnul de a cere drepturile este unul general, presupun, nu incorsetat de informarea procedurii la care ai recurs, presupun. Daca intr-adevar este o greseala, o setare voita ori nevoita, a furnizorului catre consumator iar contractul prevede si sanctionari, atunci agentia de stat trebuie sa aiba competenta de a sanctiona greseala. Fie si cu sanctiune usoara, daca asa s-ar masura. Deci pasul unu, intrebare politicoasa spre firma si un eventual pas doi, informarea agentiei. Pasul trei, eventual, raspunsul agentiei.
    Daca insa agentia de stat nu are prevazute sanctiuni pentru asa greseli (importante pentru consumatori, probabil foarte banoase pentru furnizori) atunci s-a ispravit tranzitia spre capitalism.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.