Astăzi mi-am făcut debutul pe site-ul justitiecurată.ro. Inițiativa pentru o Justiție Curată este un parteneriat între Freedom House, Expert Forum și Centrul Român de Polițici Europene și mă simt onorată că acești oameni, care au rezultate de necontestat în lupta împotriva corupției, m-au inclus în echipă.

Primarul comunei nemțene Tămășeni, Ironim Andrici, a fost trimis în judecată , luna aceasta, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, pentru că a folosit un contract de asistență juridică încheiat într-o casă de avocatură și Primărie în folos personal.

Conform anchetatorilor, Ironim Andrici a apelat, în cel puțin cinci situații, la serviciile Cabinetului Individual de Avocatură „dr. Ioan Chelaru”, dar fără a plăti pentru acele servicii din buzunarul său, ci din cel al comunei. De precizat că primarul Ironim Andrici este membru al PSD, iar cabinetul de avocatură (mai nou, Societatea de Avocați „Chelaru și Asociații”) aparține vicepreședintelui Senatului României – av. dr. Ioan Chelaru, nemțean de loc.

De la o stare de incompatibilitate neconfirmată descoperi un conflict de interese de natură penală

Procurorii au fost sesizați de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Inspectorii de integritate verificaseră, în 2014, o posibilă stare de incompatibilitate a edilului. Primarul fusese reclamat de un cetățean, ANI a înregistrat plângerea și a demarat procedura de evaluare a respectării regimului incompatibilităților.

În cursul cercetării, ANI i-a ……. citește aici continuarea.

About The Author

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close