Săptămâna trecută am fost invitată de reprezentanții Expert Forum (EFOR) la un workshop pe tema serviciilor de utilitate publică. Proiectul pe care cei de la EFOR vor să-l realizeze implică monitorizarea acestor servicii, crearea unei baze de date și evidențierea acelor situații ce ridică semne de întrebare. Despre două din aceste servicii – salubritate și apă și canalizare – eu am scris în Ziarul de Roman de mai multe ori, având în vedere că pe ambele domenii se derulează investiții cu bani europeni.

Ideea celor de la EFOR este cu atât mai interesantă cu cât noi, cei din Neamț, plătim de mai mult timp tarife destul de mari la apă și canalizare și lucrurile se vor schimba curând și pe partea de salubritate. Datorită acestei baze de date care se va realiza, dar și a interpretării profesioniste oferite de Ilie Brie, președintele Centrului de Excelență pentru Dezvoltae Durabilă (CEDD), vom ști, pe baza unor cifre și nu a unor discursuri de campanie, dacă prețul pe care îl plătim este unul corect și de ce.

 

About The Author

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close